Tips voor landschapsarchitectuur

Het totale landschapsconcept presenteert een combinatie van bomen, struiken, gazons, bloemen, wijnstokken, grassen en sierplanten, wat een prachtige visuele impact geeft. Dit hangt natuurlijk af van de inrichting van uw tuin.

Dus je hebt de planten die je in je tuin wilt hebben geïdentificeerd, maar wat is de beste manier om ze te krijgen? De landschapstip van de dag is om de planten te vinden die elkaar van nature aanvullen. Met andere woorden, hoe sterker het contrast, hoe effectiever het is om uw doel te bereiken.

Dit betekent dat contrasterende planten iets gemeen moeten hebben in de manier waarop ze uitbloeien. Ze zouden een soort gemeenschappelijk element moeten hebben dat hen samenbrengt. Dit betekent onvermijdelijk dat de contrasten – of het nu gaat om vorm, grootte, textuur of kleur – niet meer en niet minder mogen zijn.

Enkele van de meest bevredigende contrasten zijn die met grassen. Er zijn een aantal grassen in Nederlandse tuinen waar Staalplanten het goed in doen. Het contrast werkt goed met een groot rolgazon, zoals aery tillandsia, liriope, convexe akelei, geel fonteingras, celosia, manicata, portulaca en salicifolia. Esdoorns werken ook goed, maar gekweekt in 'Palace Pink' van Papago Landscape creëren ze een prachtige link.

Hetzelfde geldt voor hun lichter bloeiende verwanten. Een combinatie van bomen en bloemen waaronder esdoorns, seringen, peren en populieren geeft een heerlijk gevoel van pauze tussen het groen van de bomen en het zachte wit van de bloemen.

De meeste Alanumbriana-hybriden zijn zowel mooi als bescheiden. Ze zijn niet overdreven dramatisch van vorm, maar gewoon zacht elegant.

Een van de vele tips voor landschapsarchitectuur is om kleur te gebruiken als basis voor contrast. Dit kan met grind, kleine containers en zelfs niet-levende elementen zoals een cactus of steen. Het is fantastisch als je een kleine hoeveelheid grond hebt om mee te werken.

Ik heb ooit een tuin gemaakt met deze methode in een zeer stedelijke, stedelijke jungle met een lage dichtheid. Het resultaat was een ongeorganiseerde jungle van overvloed. Maar het effect was zeer bevredigend.

Ik gebruikte dezelfde techniek ook in een park in een ander land, kocht een aantal stalen plantenbakken en vulde ze met grind. Ze werden totaal genegeerd door de plaatselijke fauna die hen met fluwelen handschoenen behandelde. Binnen een paar maanden genoot een diverse en geëvolueerde natuur van hen met evenveel ontzag, waardering en opwinding.

In most cases, the best way to contain this informal wildlife is to create a small pond or water feature. Glass houses, such as bird cotta jars can be used. Invasive bovine animals, such as the common pond turtle, can be a problem if they nest in a pond. However, I discovered that the large lizards that inhabit the rainforest surroundings, tend to avoid such ponds.

Birds do not respect dead branches, so several rock piles, flagstones or flagstones laid in a row, creating a rough pathway towards the pond, will avoid the branches that are above the water level. Select a flat rock to make the base, and then plant your plants. Some rock provides both an attractive background and Marginal plants for the more visually inferior plants to grow above.

It is possible to start a garden on the side of the pond or pond rim, this will make cleaning much easier once you have the plants established and growth well started and will not require extensive cleaning by you. All you will need to do is to sit your hand inside the pond to carefully type in a few plants and water.

Meanwhile, a rock garden can be placed to create a beautiful miniature visually full of flowering plants, such as pansies in an dome shape. Small areas of grass also make great places for plants with large blooms, such as the asparagus plot, so that the taller plants are discouraged from lifting the stems above the congested mounds of greenery.

De Spinazie/Prei Hybride is misschien niet al te opzichtig, maar zal onaantrekkelijk zijn als hij te weinig wordt geplant. Terwijl spinazie en prei in het midden een opgeblazen gevoel hebben, zullen ze dit probleem verhelpen met een combinatie van bladgroottes, verhoudingen en levendige kleuren.